Kıbrıs

Dr. Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş için Mersin’de anma töreni düzenlendi –

Özgürlük mücadelesi lideri Doktor Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, Mersin’de düzenlenen törenle de anıldı.

Törende yapılan konuşmalarda Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Raif Denktaş’ın Kıbrıs davasının kahramanları olduğuna işaret edildi.

Mersin’in Toroslar ilçesinde, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve Kıbrıs Türk halkının Varoluş ve Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün vefatının yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

KKTC’nin Mersin Başkonsolosluğu ile birlikte Toroslar Belediyesi Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesi’nde yapılan program, çelenk sunma töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda 13 Ocak 2012 yılında vefat eden Rauf Raif Denktaş ve 15 Ocak 1984 yılında vefat eden Dr. Fazıl Küçük, dualarla yad edildi.

Öğrencilerin, Rauf Raif Denktaş ve Dr. Fazıl Küçük’ün anısına okuduğu şiirler ile devam eden törende KKTC’nin Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli konuşma yaptı.

Mendeli, “Liderlerin, Kıbrıs meselesi Türkiyesiz çözülemez söylemleri mücadelemize rehberlik etmeye, düşünceleri ve uğraşları yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir” dedi.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise Rauf Raif Denktaş ve Dr. Fazıl Küçük’ün, Kıbrıs davasının kahramanları olduğunu belirterek, “Bağımsızlık tutkusuyla Kıbrıs Türklüğü’ne umut ve heyecan aşılayan büyük devlet adamı Rauf Denktaş’ı ve. Fazıl Küçük’ü rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Bir yanıt yazın