KıbrısManşet

DÜNYA TARİHİNDE İLK VE TEK

Koop-süt’ten farklı ambalajlarda, farklı ürünlerin satılması ile ilgili açıklama geldi.

Yapılan açıklamada, ambalajlarında yaşanan tedarik sıkıntısı nedeniyle başka paket üzerine farklı etiket yapıştırılıp o şekilde satışı yapılacak olan süt ürünleri nedeniyle bir müddet vatandaşın anlayışla karşılamaları çağrısında bulunuldu.

Paketin Koop standartları dışında, farklı etiketli şekilde satışı yapılan, bazı paketlerde basım hatası gibi gözüken, bazılarında yarısına kadar bilinçli etiket yapıştırılan veya bazı ürünlerde Koop Cream yazan paketlerde süt satıldığı paylaşılmış, kamuoyunun büyük tepkisine neden olmuştu. Bu durum ne kadar süreceği ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken ilerleyen günlerde hangi paketlerde ne gibi süt ürünlerinin satılacağı bilinmiyor.

Araştırmalarımıza göre aseptik ambalaj sektöründe veya hammaddede herhangi bir sıkıntı bulunmazken, ticari strateji planlamalarıyla bu gibi tedarik sıkıntılarının yaşanmayacağı gözlemleniyor. Milyonluk ülkelerde yapılan sorunsuz üretim ve tedariğin KKTC üretim hacmine göre, üretim potansiyeli kat be kat daha fazla olması işin vahamiyetini gözler önüne seriyor. Yani örneklemede ülkemizde tek bir markada ayda 50 bin adet 1 litrelik süt üretiliyorsa, bu Türkiye’de nüfus bazında ele alınacak olursa ayda 8 milyon adet 1 litrelik süt üretiliyor anlamına geliyor. Bu da dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir sorunla yada tedarik sıkıntısıyla karşılaşılmadığı için, maddi sıkıntı kaynaklı yada ticari strateji eksikliği veya operasyonel bir sıkıntının, ilgisizliğin olduğunu gösteriyor.

SON YAPILAN ZAMLA SÜT FİYATI DOLARI GEÇTİ

Geçtiğimiz gün tüm Koop ürünlerine yapılan rekor zamla süt fiyatları en yüksek fiyatlara ulaşmıştı. 2020 yılındaki fiyatı ile kıyaslandığında, 1 litre Koop süt 5.40, dolar 6.86 civarında seyrederken, Günümüzde 1 litre Koop süt 15.40, dolar ise 14.70’lerde seyrediyor.

Dolarla kıyaslamamızın sebebi de, hükümetlerin zamların nededini dolara bağlaması. Bu durum paralel giden fiyatlar doları endeksini sollamış olduğundan dolayı, enflasyonla baş etmesini beceremeyip bedelini halka ödeten hükümetlerin, zamların sebebini doların yükselmesine bağlamak için bir sebebi kalmadığının göstergesi.

KOOP-SÜT’TEN YAPILAN AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE:

“TÜM DÜNYADA, TEDARİK ZİNCİRİNDE, NAKLİYE VE HAMMADDE SORUNLARI YAŞANMAKTADIR. UZUN ÖMÜRLÜ SÜT PAKETLERİNİN ÜRETİMİNİ GERÇEKLEŞTİREN, ASEPTİK AMBALAJ SEKTÖRÜNÜN YAŞAMIŞ OLDUĞU HAMMADDE SIKINTISI BİZLERE DE YANSIMIŞTIR.

HALKIMIZIN TEMEL GIDA MALZEMESİ OLAN SÜTTEN MAHRUM KALMAMASI İÇİN, MEVCUT AMBALAJLAR ÜZERİNE ETİKET UYGULAMASI YAPARAK PİYASADAKİ VARLIĞIMIZI DEVAM ETTİRECEĞİZ.

SİZ DEĞERLİ TÜKETİCİLERİMİZİN, YAPMAK ZORUNDA KALDIĞIMIZ AMBALAJ ETİKETLEME UYGULAMASINI ANLAYIŞLA KARŞILAMASINI ÜMİT EDER,

İÇERİSİNDE BULUNDUĞUMUZ BU ZORLU SÜRECİ HEP BİRLİKTE AŞACAĞIMIZA EMİNİZ.

KOOP SÜT YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSTAFA ERİŞMEN”

Bir yanıt yazın