Kıbrıs

El-Sen, toplu iş sözleşmelerinin ihlal edildiği gerekçesiyle, Başbakanlık önünde toplandı –

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası El-Sen, Başbakanlık önündeydi…

Toplu iş sözleşmelerinin ihlal edildiği gerekçesiyle Başbakanlık önünde toplanan sendika temsilcileri açıklamalarında hükümeti eleştirdi.

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu Başkanı Arslan Bıçaklı, ülkenin bir hukuk devleti olduğunu belirterek, Anayasaya, yasalara ve tüzüklere göre yapılması gerektiğini söyledi.Başkan Bıçaklı, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda çalışanların, uzun yıllardır terfilerini almadığını da ileri sürdü.

El-Sen Başkanı Ahmet Tuğcu da Toplu iş sözleşmesinin terfileri kapsamadığını belirterek, bu konudaki mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdi.Tuğcu, Kalecik 3 sözleşmesine değinirken de AKSA’ya imtiyazlar sağlandığını savunarak, “El-Sen ve Kıb-Tek çalışanları toplum menfaatleri için direnmeye ve mücadele etmeye devam edecektir” dedi.

Daha sonra El-Sen Genel Sekreteri Hüseyin Peksever basın bildirisini okuyarak, Kıb-tek’in hukuk kurallarına uygun yöneltilmediğini savundu, hükümete eleştirilerde bulundu.

El-Sen’e destek vermek üzere Başbakanlık önüne giden Makina Mühendisleri Odası Başkanı Ayer Yarkıner de Kalecik 3sözleşmesine değinerek, sözleşmelerin ihtiyaçlar hesaplanarak yapılması gerektiğini söyledi.

Toplumun, El-Sen’e sahip çıkması gerektiğini belirten Yarkıner, halkı bu konuda birlik olmaya çağırdı.

Bir yanıt yazın