Spor

Eliz 300 basamak birden yükseldi

 

(SPOR) ITF KADINLAR 25 Bin turnuvasında final oynayan Eliz Maloney Yorgancı bu turnuvada elde ettiği başarıyla dünya sıralamasında 300 basamak birden yükseldi.

Profesyonel tenis hayatını İngiltere’de ve buradaki ITF Uluslararası turnuvalarında yer alarak devam ettiren Eliz “SPORGÜNDEMİ” Programına açıklamalarda bulundu.

ITF W25 turnuvasının finalinde İsveçli WildaHennemann a 1-6 ve 5-7 ilk set sonuçlarıyla yenilen Eliz, bu turnuvada elde ettiği başarıyı ve yükselişini sürdürme hedefinde olduğunu söyledi.

Kariyerinde bugüne kadar daha önce 2 ‘25 Bin’ organizasyonunda korta çıktığını ve üçüncüsünde gelen başarının onu çok mutlu ettiğini ifade eden Eliz Maloney, yılbaşından önce başladığı çalışmaların sonucu olan bu önemli aşamanın kendine olan güvenini artırdığını da ekledi.

Eliz, “SPOR GÜNDEMİ” ne açıklamalarında;

“Hedefim şu an hissettiğim bu pozitif enerjiyi devam ettirmek ve gelecek aylarda da İngiltere deki‘25 Bin’ turnuvalarına katılmak.

Genelde oynadığım 15 bin seviyesinde turnuvalara göre bu turnuvalarda puanlar çok daha yüksek. Sadece final oynayarak elde ettiğim puanlarla yaklaşık 300 sıra atlayıp dünya 690’ıncı sırasına yerleştim.

Gelecek aylarda benim için çok büyük fırsatlar var. İyi oynadığımı düşünüyorum ve kendime olan güvenimi devam ettirirsem güzel başarılar elde edebileceğimi de düşünüyorum” ifadelerini de kullandı.

KKTC’li bir tenisçi olarak ilkler elde etmenin kendisini çok gururlandırdığını belirten başarılı tenisçi, ülkesini temsil etme tanıtma hayaline bir adım daha yaklaşmış olmanın onu motive ettiğine vurgu yaparak SPOR GÜNDEMİ aracılığıyla ülkesine “Desteklerinizi hissediyorum ve bu destekler beni çok güçlendiriyor bunun için teşekkür ederim mesajını” da iletti.

Bir yanıt yazın