Spor

Eliz ‘grand slam’ hedefinde ilerliyor

Yıl içerisinde katıldığı turnuvalardan elde ettiği başarılarla Dünya Kadınlar sıralamasında 384’üncü basamağa kadar yükselme başarısı gösteren Eliz Maloney Yorgancı ‘grand slam’ hedefinde ilerliyor.

1’de yayınlanan “Spor Gündemi” programına katılan Eliz’in annesi İlkay Yorgancı, profesyonel tenis hayatını İngiltere’de sürdüren Eliz’in destekleyici ekipten yoksun tek başına mücadele vermek zorunda kaldığı zorlu yolu anlattı.

İlkay Yorgancı, WTA sıralamasında 384. sıraya kadar gelen Eliz’in kariyerinde ilk kez yakaladığı bu seviyeye kolay ulaşmadığına işaret ederek “Bu 384’üncü sırayı ne şartlarda başardığını göstermek istiyorum. Kendisi zor bir yol seçti ama bu yol bizim için daha da zor bir durum aldı. Çünkü imkanlarımız bu kadar” diye konuştu.

İlkay Yorgancı, bu yıl ITF 25’de final gören ve 100 bin turnuvasında ise ana tabloda mücadele hakkı kazanarak dünya sıralamasında yüzlerce basamak ilerleyen Eliz’i merak etmesi gereken yerlerin yıllardır arayıp sormadığını, tebrik dahi etmediğini söyledi.

Başarılı Sporcunun annesi ilk yıllarda ufak da olsa onlara destekleriyle yardımcı olan firma sahipleri ve iş adamlarını da hatırlatarak bu katkılar yanı sıra mesajlarıyla güç verenlere de teşekkür etti.

2022’de İngiltere’de kadın raketler arasında en çok yükseliş gösteren Eliz ‘inITF 25 bin sonrası Pro Lig ardından İspanya ve Bodrum’daki turnuvalara katılma planı olduğunu da paylaşan İlkay Yorgancı, Eliz’in esas hedefi olan grand slam turnuvalarının ön elemelerinde korta çıkma fırsatını yakalamasının uzak olmadığını da ekledi.

Bir yanıt yazın