KıbrısManşet

Erdoğan’ın “O” şartı panikletti

“SİLAHLANMA FAALİYETLERİNE GİRİŞENLER RİSKLERİ İYİ HESAPLASIN”

Başkan Erdoğan, Türkiye’nin garantör ülke olarak her zaman diyalogdan yana olduğunun altını çizerek, “Sayın Cumhurbaşkanı ile bugün Kıbrıs meselesinin Doğu Akdeniz boyutunu da ele aldık. Türkiye’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak ve çıkarlarını kararlılıkla savunmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle Kıbrıs adası ve etrafındaki hidrokarbon kaynaklarının hakça paylaşımı için Kıbrıs Türk tarafının sunduğu somut önerilerin hala masada olduğunu hatırlatmak istiyorum.

“BARIŞTAN BAŞKA ÇIKIŞ YOLU YOK”

Yunanistan-Türkiye ilişkilerine ilişkin gelen soruyu yanıtlayan Erdoğan, ilişkilerdeki yol haritasının belli olduğunu vurgulayarak, “Bizim yol haritamız zaten belli. Bu yol haritası barış üzerine endekslenmiştir. Zira bu denizlerde barıştan başka çıkış yolu yoktur. Barışı eğer engellemek isteyenler olursa o zaman farklı proje uygulamasına geçmek zorunda kalırız. Biz istiyoruz ki bu tür önümüze engeller çıkarılmasın ve Ege Denizi bir barış denizi olarak dünyaya mesajını versin” dedi.

O ŞARTA DİKKAT ÇEKTİLER

Başkan Erdoğan’ın bu sözleri Yunan basınında yankılandı. Kathimerini bu sözleri ‘Erdoğan’dan mesaj ve tehdit’ ifadeleri ile okuyucularına sundu. Kıbrıs konusunda müzakerelerin yeniden başlaması için KKTC’nin tanınmasını şart koştuğu ifade edildi.

KKTC için işgal edilmiş topraklar gibi skandal ifadeler kullanan Kathimerini, Erdoğan’ın “Yol haritamız net ve barışa odaklanıyor. Bu denizlerde barıştan başka çıkış yoktur. Barışı engellemek isteyenler varsa o zaman farklı bir plan uygulamak zorunda kalırız. Arzumuz, önümüze bu tür engellerin çıkmaması ve Ege’nin dünyaya kendi barış mesajını vermesidir.” ifadelerine dikkat çekti.

Euronews’in Türkçe edisyonunda da Başkan Erdoğan’ın ‘Önce KKTC’yi tanıyın’ şartı vurgulandı. Rum Kesimi’nin bu açıklamanın ardından adeta tutuştuğu görülürken, skandala ifadeler kullanıldı. KKTC için işgal edilmiş toprak ifadesini kullandılar.

Bir yanıt yazın