Kıbrıs

Erhürman: Alım gücü düştü, elektrik yok, bize yaratılan uydurma gündemler için vaktimiz yok

BRT’de Levent Kutay’ın sorularını yanıtlayan Anamuhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, memlekette birçok sorunun olduğunu belirtti; ana gündemin saptırılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.Ercan’ın açılışına katılması ile ilgili eleştirilerin hatırlatılması üzerine Tufan Erhürman, her bir olayın kendi konjonktürel çerçevesi içerisinde yaşandığını ifade ederek, her adımı parti kararı ile attıklarını kaydetti.

Tufan Erhürman, “CTP olarak temel tezimiz, eşit egemenlik ve iki bağımsız devlet tezinin gerçekçi olmadığı, çözümün formülünün iki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı federasyon olduğudur” ifadelerini kullandı.

Makam ve mevki uğruna bireysel tavır geliştirmeyeceğinin herkes tarafından bilindiğine dikkat çeken Erhürman, “Bugüne kadar ben parti organlarının kararları dışında herhangi bir şey yapmadım. Bu benim parti içi demokrasiye olan inancımdır” diye konuştu.Memlekette elektriklerin kesildiğini, AKSA ile sözleşme imzalandığını, alım gücünün yerlerde süründüğünü ve birçok sorun olduğunu iddia edenErhürman, bu gerçeklikler ortada dururken her söylenene cevap vermek gibi bir zamanlarının da olmadığını belirtti.“Bu ülkede var olacaksak kurumsal yapımızla var olacağız. Algı değil, olgudur mesele” diyen Erhürman, insanların elektriksiz bırakıldığını, ülkeyi yönettiğini iddia edenlerin ise açıklama yapmadığını savundu.

Soru üzerine, Tufan Erhürman, “2025’te yapılacak Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili benim Türkiye Cumhuriyeti’nden herhangi bir yetkiliyle, herhangi bir irtibatım olduğunu iddia eden varsa ispatlamakla mükelleftir” dedi.

Bir yanıt yazın