Kıbrıs

Erhürman: Kıbrıs konusu ekonomik meselelerden tamamen ayrı bir konu değil

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, CTP’nin, Kıbrıs konusundaki pozisyonu, ekonomik meselelerden tamamen ayrı bir mesele olarak hiçbir zaman değerlendirmediklerini söyledi.

Katıldığı bir programda soruları yanıtlayan Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Ulusal Birlik Partisi ile yaptıkları görüşmeler hakkındaki soruyu da yanıtladı.

UBP’nin CTP ile hükümet kurmaya çok istekli olmadığının belgelerden anlaşıldığını belirten Erhürman, “Belli ki UBP diğer koalisyon modellerini tercih etmiş ve onlar üzerinde çalışmış. Hem onu yapıp hem de CTP’nin sorumluluk almadığını söylemek yanlıştır” ifadelerini kullandı.

Sırf hükümette olmak ve koltuk almak için vizyonlarından vazgeçmelerinin mümkün olmadığını kaydeden Erhürman, UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun seçimden önce ‘CTP ile hükümet kurmak mümkün değildir’ ifadelerini de hatırlattı.

Kimsenin söz konusu durumla ilgili manipülasyonlara ve algı operasyonlarına girmemesi gerektiğini beirten Erhürman, “Kimin ne istediği bellidir. Yazdığımız metin de ortadadır” dedi.

 

Bir yanıt yazın