Kıbrıs

Erhürman, partisinin Lefke Kongresi’nde konuştu: Hedef tek başına iktidar

Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, partisinin Lefke kongresinde yaptığı konuşmada, erken genel seçimlerin “ufukta görüldüğünü” belirterek, partisinin hedefinin tek başına iktidar olduğunu söyledi.

Partiden yapılan açıklamaya göre CTP İlçe kongreleri, dün akşam Lefke’de başladı. CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman kongrede bir konuşma yaptı.

Erhürman, CTP’nin “tek başına iktidarının çok yakın” olduğunun ifade ederek, “Yeter ki toplumu korumamız gerektiğini bilelim. Bu tarihsel görevin CTP’lilerin sırtında olduğunu bilelim. Bir ‘hissa’ diyelim, hiç yaşanmamış bir sonuç çıkacak ve CTP tek başına iktidara gelecek. CTP’nin tek başına iktidarı çok yakındır” dedi.

Yoğun katılımla yapılan Lefke İlçesi 3’üncü Olağan Kongresi’nde mevcut başkan Vehit Nekipzade, oy birliğiyle yeniden göreve getirildi. İlçe Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu’nun da belirlendiği kongrede, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Genel Sekreter Erdoğan Sorakın, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ve milletvekilleri de yer aldı.

Kongre, partiye emek verenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Kongre, divanının oluşturulmasının ardından faaliyet ve mali rapor okunarak aklandı. CTP Lefke İlçe Başkanlığı’na getirilen Vehip Nekipzade de üyelere seslendi. CTP Lefke İlçe Başkanı Vehip Nekipzade, “inançlı ve deneyimli” olduklarına ifade ederek, “Çalışacağız, başaracağız” dedi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, kongrede yaptığı konuşmada, “Büyük bir üzüntüyle toprağa verdiğimiz Bayram Karaman abimizi şimdiden özlemle andığımı belirtmek istiyorum. Bayram abinin hayatı, alkışlanacak bir hayattı” diyerek sözlerine başladı.

 

Bir yanıt yazın