Kıbrıs

Erhürman:CTP olarak 2024 erken seçim yılı olacaktır diyoruz –

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, katıldığı bir televizyon programında, ülkede üniversite, akademisyen ve farklı niyetle adaya gelen öğrenci sayısında enflasyon olduğunu belirtti.

Yükseköğretimle ilgili Meclis’te komite oluşturulacağını hatırlatan Erhürman, “Üniversite meselesiyle ilgili radikal tedbirler gündeme gelecek” diye konuştu.

Ekonomiye de değinen Erhürman, mali kaynağın nasıl kullanıldığına dair ciddi bir güvensizlik olduğu görüşünü ifade etti.

Erhürman, alım gücünün giderek düştüğünü, tüm bunların Kıbrıslı Türkleri yok olmaya götürdüğünü savunarak, CTP olarak 2024’ün, erken seçim yılı olması gerektiğini öne sürdü.

Kıbrıs sorunuyla ilgili müzakere olsun diye “müzakere başlasın” diyenlerden olmadıklarını da belirten Erhürman, “Siyasi eşitlik kabul edilsin, masaya öyle oturulsun. Sonuç odaklı olsun. Takvimli olsun. Eğer yine Kıbrıs Rum tarafının olumsuz iradesiyle çözüme ulaşılmazsa, bu statükonun bu şekilde devam edemeyeceği de tespit edilsin” şeklinde konuştu.

Cuellar’ın ve Guterres’in deneyimsiz kişiler olmadığına işaret eden Erhürman, “Belli ki bu süreçten bir beklentileri var. Kimilerinin iddia ettiğinin aksine hareketlilik var. Arka kapı diplomasisi yürüyor” görüşünü dile getirdi.

Bir yanıt yazın