Kıbrıs

Erhürman:Euro’ya endeksleme meselesi artık samimiyetle konuşulmalı

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, ekonomiyi Euro’ya endekslemeyi artık samimiyetle konuşmak gerektiğini söyledi.

“Bu memleket, her şeyin döviz üzerinden hesaplandığı ama gelirlerin TL olduğu bir sistemle daha ne kadar kendisini döndürebilecek?” diye soran Erhürman, pahalılığın savaş ve pandemi ile açıklanamayacağını kaydetti

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman katıldığı bir televizyon programında elektrik ve akaryakıt  zamları konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Erhürman, son zamlarla alım gücünün daha da düştüğünü belirterek, “Fiyat İstikrar Fonu aşağı çekilmeliydi” dedi.

Maliye’nin gelirleri artırma uğruna elini vatandaşın cebine uzatmaya devam ettiğini öne süren Erhürman, “Pahalılığı savaş ve pandemi ile açıklamaya çalışıyorlar. Bu politikanın kendisi 6 ay sonra maliyeyi daha da çökertecek” şeklinde konuştu.

Euro’ya endekslemeyi artık samimiyetle konuşmak gerektiğini ifade eden Erhürman “Ne kadar daha bu memleket, her şeyin döviz üzerinden hesaplandığı ama gelirlerin TL olduğu bir sistemle kendini döndürebilecek?” diye sordu.

Erhürman yerel yönetim seçimlerinin ertelenmesinin Anayasa ihlali olacağını söyledi; ertelemeye müsaade etmeyeceklerini sözlerine ekledi.

 

Bir yanıt yazın