Kıbrıs

Erhürman:Yaşanan krize çözümü üretecek olan Kıbrıs Türk halkının iradesidir

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman meclis grubunu topladı.

Toplantının ardından açıklama yapan Erhürman, yaşanan krize çözümü üretecek olanın Kıbrıs Türk halkının iradesi olduğunu söyledi.

Erhürman hükümette olan iki küçük ortağın hükümet programı okunduktan sonra 100 günlük yeni bir hükümet programı ortaya koyduğunu, bunun hiçbir demokratik ülkenin teamülünde olmadığını söyledi.

Erhürman “biz bu hükümete güven oyu vermeyeceğiz deme noktasında geldiler ki o hükümette kendileri de vardı. Yani kendilerine güvenoyu vermeyeceklerini söyleyecek kadar tuhaf bir yere vardırlar” diye konuşu

Yaşanan süreci eleştiren CTP Genel başkanı, “bütün bunları halkımıza seçim boyunca istikrardan bahsedenler yaşattı. Tüm yaşananlar halkın hafızasına kazındı” dedi.

Kimsenin yaşananlardan bir kahramanlık üretmeye kalkmaması gerektiğini belirten Erhürman, yaşanan krize çözümü üretecek olanın Kıbrıs Türk halkının iradesi olduğunu ifade etti.

Erhürman “Sayın Faiz Sucuoğlu da ifade etti açık bir şekilde bir erken seçim ufukta görünüyor. Bu net olarak artık ortada. Elbette hiçbirimiz bu krizin ortasında Kıbrıs Türk halkını seçimlerle uğraştırmayı arzu etmezdik ama bu yaratılan kaostan Kıbrıs Türk halkının iradesi ile çıkma yükümlülüğü var” dedi.

Erhürman, hangi yöntemle erken seçime gidileceği konusunda Partisinin görüşünün, bir iki gün içinde toplanacak Parti Meclisi’nde netleşeceğini söyledi.

 

Bir yanıt yazın