Kıbrıs

Esentepe Ortaokulu’nda geri dönüşüm ürünleri sergisi düzenlendi..Sibel Tatar: Dünyada artık çöp toplamak değil geri dönüşüm önemli

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar Esentepe Ortaokulu’nu ziyaret ederek, Sıfır Atık Projesi kapsamında öğrencilerin yaptığı geri dönüşüm projesi hakkında bilgi aldı ve atık toplama üniteleri hediye etti. Sibel Tatar, Cumhurbaşkanlığı Çevre Danışmanı Prof. Dr. Özge Özden ile çevre kirliliği ve kirliliğin doğaya etkisiyle ilgili öğrencilere seminer de verdi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Esentepe Ortaokulu Müdürü Özlem Dağman, okulda uygulanan dönüşüm projeleri hakkında bilgi aktardı.Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar da, hedefin Sıfır Atık Projesi’nin daha küçük bir örneğini Esentepe Ortaokulu’nda gerçekleştirmek olduğunu ve Tatlısu’da konteynerler yerleştirerek kağıt, cam, metali ve atık makine yağları gibi atıkları belediyelerle işbirliği içinde topladıklarını söyledi.

Sibel Tatar, Prof.Dr.Özge Özden’in projeye ayak uydurulması için sadece Esentepe Ortaokulu’na değil belde halkına da eğitimler verdiğini belirterek, “Çevremizi koruma niyeti vardı ve çok da başarılı oldu” dedi.

Dünyada artık çöp toplamanın değil geri dönüşümün önemli olduğuna vurgu yapan Tatar, “Çöpü artık ilkel yöntemlerle yakmak gömmek gibi saklamaya, yok etmeye çalışmak sadece doğamıza zarar verir geleceğimizi de hırpalar” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Çevre Danışmanı Prof. Dr. Özge Özden ise, seminerde atıkla çöplerin ayrıştırılarak toplanmasının hem çevreye hem ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını işaret etti.

Seminerin ardından Sibel Tatar, Esentepe Ortaokulu öğrencilerinin geri dönüşümden yaptığı ürünlerin yer aldığı sergiyi ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bir yanıt yazın