Spor

Fener gruptan çıkmayı garantiledi

(SPOR) Avrupa Liglerinde mücadele eden 4 Türk temsilciden de galibiyet geldi. Türkiye dört takımın aynı gecede elde ettiği sonuçla tarihi bir başarı yakaladı ve UEFA sıralamasında 14. sıraya yükseldi.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki iki numaralı organizasyonu Avrupa Ligi’nin B Grubu’nda Güney Kıbrıs’ta oynanan Fenerbahçe-AEK Larnaka maçında ayrı bir heyecan vardı.

Türk temsilci Fenerbahçe’nin Güney Kıbrıs ekibini 2-1 mağlup ettiği dördüncü hafta maçına, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’taki sarı lacivertli taraftarlar da yoğun ilgi gösterirken destekçiler Fenerbahçe’nin 10 puanla gruptan çıkmayı garantilemesiyle de deplasmandan büyük coşkuyla ayrıldı.

Bu arada, Yunan Dili ve Edebiyatı mezunu olan ülke spor yazarı Hamit Sakallı, AEK Larnaka-Fenerbahçe maçının ardından düzenlenen basın toplantısında AEK Larnaka takımı adına tercüman olarak görev yaptı.

Ligin H Grubu’ndaki diğer Türk temsilcisi Trabzonspor ise sahasında ağırladığı Monaco’yu 4-0’lık farkla geçti. İkinci galibiyetini alarak puanını 6’ya yükselten Karadeniz ekibi ikinci sıraya yükselerek iddiasını sürdürdü.

Bu arada, E Grubu’nda yer alan Güney Kıbrıs temsilcilerinden Omonoia

Manchester United’a 1-0 kaybetti.

Öte yandan, Konferans Ligi’nde yer alan Türk temsilciler Demir Grup Sivasspor ve Medipol Başakşehir de dördüncü haftayı galibiyetle kapatarak önemli bir başarıya imza attı.A Grubu’nda mücadele eden Medipol Başakşehir, Riga’yı 3-0 mağlup ederek gruptan çıktı.

Başakşehir grup aşamasına kalesinde gol görmeden devam eden 2 takımdan biri olma başarısı gösterdi.

Demir Grup Sivasspor da 1-0 geriye düştüğü maçta Kosova ekibi Ballkani’yi 2-1 mağlup ederek 7 puana yükseldi.

Konferans Ligi’nin E Grubu’ndaki Güney Kıbrıs temsilcisi Apollon ise AZ Alkmaar karşısında 1-0’lık galibiyet elde etti.

Bir yanıt yazın