Türkiye

Fidan’dan Kıbrıs vurgusu:“Kıbrıs Türklerinin egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsünün tescili temel politikamızdır”

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan,Türkiye’nin milli davası Kıbrıs’taki duruşunun açık olduğunu bir kez daha yineledi.

Kıbrıs Türklerinin egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsünün tescilinin temel politika olduğunu vurgulayan Fidan, “Ege ve Doğu Akdeniz’de hak ve çıkarlarımızı hassasiyetle korumaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 14’üncü Büyükelçiler Konferansı’nın resmi açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki konferansta Fidan, Kıbrıs konusuna da değindi.

Türkiye’nin milli davası Kıbrıs’taki duruşunun açık olduğunu vurgulayan Fidan, “Kıbrıs Türklerinin egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statüsünün tescili temel politikamızdır. Ege ve Doğu Akdeniz’de hak ve çıkarlarımızı hassasiyetle korumaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Fidan, Türk Devletleri Teşkilatı’nın önemine de dikkati çekti.

Hakan Fidan, siyasi, askeri, ekonomik ve diğer alanlarda mevcut işbirliği ve ittifak sistemlerini daha etkin kılmak için çalışacaklarını da ifade ederek, Türk Devletleri Teşkilatı girişiminin kurumsallaşmaya örnek olduğunu ve entegrasyon aşamalarına geçeceklerini söyledi.

Fidan, çevre ülkeler ve dünyadaki sorunlar ve istikrarsızlıklara da işaret ederek, Afrika’da son dönemde artan darbeler ve istikrarsızlık karşısında güvenliğin tesisi ve barışın temini açısından ön alıcı adımlar atılmakta olduğunu kaydetti.

Bir yanıt yazın