Kıbrıs

Fırsatçıları durdurmak için bir an önce ciddi önlemler alın –

HÜR-İŞ  hükümetin zamlara karşı önlem almasını istedi.

Yeni asgari ücret çalışanın cebine girmeden zam dalgasının yaşandığını ifade eden Federasyon Başkanı Ahmet Serdaroğlu hükümete çağrıda bulunarak, “fırsatçıları durdurun”dedi.

Hür-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, yeni asgari ücret daha çalışanın cebine girmeden zam dalgası başladığını belirterek, buna önlem alması için hükümete seslendi.

Serdaroğlu yaptığı yazılı açıklamada,  “Bu utanmaz fırsatçıları durdurmak için bir an ciddi önlemler alın. Böyle giderse memlekette huzur kalmayacak.” Ifadelerini kullandı.

Toplumun refah seviyesi düştükçe devlete olan inancın da düştüğünü savunan Serdaroğlu, Vatandaşın ciddi anlamda alım gücünün düştüğünü dile getirererek, yaratılan enflasyon karşısında Maliye’nin dört ay sonrası için öngördüğü yüzde 21’lik enflasyonun hayal olacağını, hayat pahalılığının bunun çok daha üstünde seyredeceğini öne sürdü.

Serdaroğlu, “Narh uygulaması başta olmak üzere tüm önlemler masada olmalı. Gerekirse belediyelerden de destek alınarak fiyatların hızlıca denetlenmesi gerekir. Fahiş karlarla vatandaşın geleceğini ipotek altına alanlara ciddi cezalar verilmelidir.” Dedi.

 

Bir yanıt yazın