Kıbrıs

Gazeteci Kişmir’e tebliğ edilen ceza davası görüşülmedi

Gazeteci Ali Kişmir’e tebliğ edilen ceza davasının tutukluluk duruşması  görüşülmedi. Lefkoşa Kaza Mahkemesi önünde basına açıklama yapan Ali Kişmir, Cuma günü polis ve avukatı Hasan Esendağlı’nın kendisini arayarak, teminat davasının geri çekildiğini ancak ileriki günlerde yapılabileceğini ilettiğini söyledi.

Avukat Hasan Esendağlı da, ceza davasının poliste Kişmir’e tebliğ edildiğini, işlemin başlatıldığını, Başsavcılık tarafından davanın dosyaladığını anlattı.

Kişmir’in, yargılama sürecinde hazır bulunmasını sağlamak amacıyla çıkarılacağı teminat duruşmasından vazgeçildiğini ifade eden Esendağlı, bu duruşmanın, tutukluluk, yurt dışına çıkış yasağı, maddi teminat veya kefil kefaleti, yani bir takım özgürlüklerinin mahrum bırakılmasını içerdiğini anlattı.

Öte yandan Basın-Sen ve Bu Memleket Bizim Platformu’nun çağrısıyla mahkemeler önünde Ali Kişmir’e destek eylemi ve basın açıklaması da yapıldı.

Eyleme, bazı milletvekilleri, siyasi parti, sendika, sivil toplum örgütü temsilcileri, gazeteciler ve sanatçıların yanı sıra Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Kıbrıs Rum Gazeteciler Birliği de destek verdi.

Eylemde yapılan konuşmalarda ve basın açıklamasında Kişmir’e bir buçuk yıl önce yazdığı bir yazıdan dolayı dava dosyalandığını, Okan Dağlı’nın ise Türkiye’ye alınmadığı hatırlatıldı, “Mahkemeye, yargıya adalete güveniyoruz” ifadelerine yer verilerek, mücadelenin süreceği vurgulandı.

Bir yanıt yazın