Kıbrıs

Gençlik Dairesi “Gelecek Bensem Umut Benim” seminerleri başladı –

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığına bağlı Gençlik Dairesi Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği Polis Genel Müdürlüğüne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ve Genel Ortaöğretim Dairesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen “Gelecek Bensem Umut Benim” projesi başladı.

Ada genelindeki liselerimizde öğrencilere yönelik hayır diyebilme becerisi, akran zorbalığı, aile içi şiddet, cinsel istismar, güvenli internet kullanımı, alkol ve madde bağımlılığı konularında Sosyal Hizmet Uzmanı Barış Başel tarafından seminerler verilecek.

Okullarda bulunan öğrencilerimizin ailelerine de aynı konularla ilgili Barış Başel tarafından seminer verilirken Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli Polis Çavuşu Ali Çavuş da madde bağımlılığı ve gençleri riskli davranışlardan korumaya yönelik seminerler verecek.
Seminerler Erenköy Lisesi, İskele Evkaf Türk Maarif Koleji ve Gazimağusa Türk Maarif Kolejinde gündüz öğrencilere akşam ise ailelere verilerek gerçekleştirildi.
Proje ada genelindeki okullarımızda devam edecek.

Sosyal Hizmet UzmanıBarış Başel, projenin öğrenci bölümünün başarıyla devam ettiğini belirterek akşam saatlerinde gerçekleşen ailelere yönelik bölümde ailelerimizin seferber olması gerektiğini kaydetti. Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli Polis Çavuşu Ali Çavuş’unda önemli bilgiler aktardığını belirten Başel, Gençlik Dairesi, öğrenci, aile üçgeni ile bilinçli bir geleceğe ulaşarak “Gelecek Bensem Umut Benim” projesini başarıya ulaştırabileceğimizi kaydetti.

Gençlik Dairesi Müdürü Hakan Özsaygın, gerçekleşen projenin önemine değinerek en değerlilerimiz olan çocuklarımızın ülkemizin de geleceği olduğunu kaydederek verilen seminerlere aile katılımının çok önemli olduğunu söyledi.

Seminerleri veren arkadaşlarımızın büyük bir özveriyle ada geneline hem gündüz hem de akşam saatlerinde giderek önemli bilgilendirmeler yaptığını belirten Özsaygın, çocuklarımızı riskli davranışlardan korumak adına seminerlerin büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Projeye başlayarak belirtilen üç okulda gündüz öğrencilere akşam ise ailelerimize seminerlerin verildiğini belirten Özsaygın, çıkarılan program dahilinde projenin devam ettiğini ve okullarımızın ailelere gerekli bilgilendirmeyi yapacağını söyledi.

Özsaygın, projeye katkı koyan Genel Orta Öğretim Dairesine, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğüne ve Sosyal Hizmet Uzmanı Barış Başel’e de teşekkür etti.

Bir yanıt yazın