Kıbrıs

GİKAD heyeti Ankara’daydı – Zımba Haber

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD),Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği(KAİSDER)’in davetlisi olarak 100.yıl Resepsiyonuna katılmak, Anıtkabiri ziyaret etmek ve TBMM’nde temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gitti.

23 Ekim 2023’te farklı sivil toplum örgütlerinden 300’e yakın kadın ile Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında Ata’ya saygı yürüyüşünü gerçekleştirdi.

Anıtkabir’de yapılan tören sonrasında, GİKAD Başkanı Dr. İçim Çağıner Kavuklu, anı defterine 100.yıl mesajını yazdı.

Ankara temasları çerçevesinde düzenlenen resepsiyonda, Başkan Kavuklu, 100.yıl ödüllerinden birine layık görüldü. Topluma ve kadına katkılarından dolayı kendisine teşekkür edildi. Ülkemiz adına Sn. Kavuklu ve ekibiyle gurur duyduk. TBMM’ ne yapılan ziyaretlerde GİKAD ekibine Kıbrıs Türk Ticaret Odası Ankara Temsilcisi Burcu Kayan eşlik etti.

KKTC Dostluk Grubu Başkan Vekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek heyeti makamında kabul etti.

GİKAD ile Atabek, derneğin kuruluşundan itibaren, kadınları desteklemek adına birçok projede işbirliği yapmıştır. Özellikle kooperatifler konusunda yapılan kıymetli toplantının ardından çizilen yol haritasında, en kısa sürede vekilin KKTC‘ye ziyareti beklenmektedir. Şanlıurfa Milletvekili ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Genel Başkan yardımcısı Cevahir Asuman Yazmacı da TBMM’de ziyaret edildi.

Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu’nun İskenderun bölgesine yapmış ve göndermiş olduğu 500 yaşam evi ile ilgili vekil altyapı çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. GİKAD ve KKTC‘ye her türlü desteği vereceğini ve yapılan işleri gururla izlediğini belirten Yazmacı kurulan köprülerden memnuniyetini belirtti.

Bir yanıt yazın