Kıbrıs

Girne Dr. Akçiçek Hastanesi bünyesinde Sigara Bırakma Polikliniği açıldı..Dinçyürek:Sigara ve tütünden uzak durun,bırakmayı başaramazsanız bize gelin – Zımba Haber

Dünya Akciğer Kanseri Farkındalık Günü’nde; ülkede devlet hastanesi bünyesinde hizmet verecek ilk Sigara Bırakma Polikliniği Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’nde Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek tarafından açıldı.

Girne Dr. Akçiçek Hastanesi Başhekimi Beyhan Berova açılışta, Sigara Bırakma Polikliniği’nde Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşe Baha ve ekibi tarafından her çarşamba hizmet verileceğini ve vatandaşların 1101 numaralı telefondan randevu alarak polikliniğe başvurabileceklerini söyledi.

Doktor Ayşe Baha da, Türkiye’de olduğu gibi ilaç ve psikolojik desteği içeren başarılı tedavi yöntemlerinin poliklinikte uygulanacağını, ayrıca taleplere göre poliklinik günlerinin arttırılabileceğini belirtti.

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek de, sigara bağımlılarının, sigarayı bırakmak için kendileriyle büyük mücadeleye girdiklerini ancak çoğunun bu alışkanlıktan kendi çabalarıyla kurtulamadıklarını kaydederek, Girne Dr. Akçiçek Hastanesi bünyesinde oluşturulan poliklinikle bu amaçla hizmet verileceğini ifade etti.

KKTC’de Devlet Hastanesi bünyesindeki tek sigara bırakma polikliniği olarak hizmet verecek bu merkezden elde edilecek tecrübenin, bu hizmetin diğer devlet hastaneleri ve sağlık birimlerine taşınmasında yol gösterici olacağını da aktaran Dinçyürek, vatandaşlara “Sigara ve tütünden uzak durun, kendiniz bırakmayı başaramazsanız bize gelin” çağrısında bulundu.

brt

Bir yanıt yazın