Kıbrıs

Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’nde eylem

Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’nde, temizlik ve sekreterya işlerini yürüten  Medipest şirketi bünyesinde çalışan 30 personel bugün iş bırakma eylemi gerçekleştiriyor.

CTP Girne Milletvekilleri Ceyhun Birinci, Fikri Toros ve Kamu -İş Genel Başkanı Ahmet Serdaroğlu çalışanlara destek belirtti.

Çalışanlar adına konuşan Neşe Karaman, çalışanların sosyal sigorta yatırımlarının 8 aydır ödenmediğini, maaşlarının 65 gündür yatırmadığını, çalışanlara bir miktar ödeme yapıldıktan sonra beklettiklerini ve ciddi bir mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

CTP Girne Milletvekili ve Girne Dr. Akçiçek Hastanesi eski Başhekimi Ceyhun Birinci de, hastanede söz konusu firmanın daha önce de çalışanlara benzer mağduriyetler yaşattığını belirterek, CTP Milletvekilleri olarak sorunun giderilmesi için yasal yollar da dahil her türlü yöntemi deneyeceklerini ifade etti.

Kamu-İş Genel Başkanı Ahmet Serdaroğlu da, eylem yapan çalışanların derdinin evlerine ekmek götürmek olduğunu ve sendikasız oldukları için işveren tarafından işten çıkarılmakla tehdit edildiklerini savunarak, konunun takipçisi olacaklarını ve çalışanlardan herhangi birinin mağdur olması halinde, grev, eylem, yasal yollar dahil her yola müracaat edeceklerini söyledi.

 

Bir yanıt yazın