Kıbrıs

Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde beyaz önlük giyme töreni düzenlendi

Yeni eğitim döneminde, Girne Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleşen öğrenciler Prof. Dr. İlkay Salihoğlu Cumhuriyet Salonunda düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydi.Girne Üniversitesinden yapılan açıklamda Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu törende yaptığı konuşmada öğrencilerin gerek temel bilimler gerekse klinik eğitimlerini çok değerli öğretim üyelerinden alacaklarını kaydetti.

Öğrencilerin zorlu olabilecek eğitim sürecini başarıyla tamamlayacaklarından emin olduğunu kaydeden Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, “Sizlere başarılı, aydınlık bir eğitim süreci dilerim. Umarım mezuniyetinizde de bir araya geliriz. Selametle kalın yolunuz aydınlık olsun” ifadesini kullandı.Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Candan Özoğul, Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde dinamik ve yenilikçi bir anlayışla eğitim verdiklerini dile getirerek hali hazırda ilk sınıflardaki öğrencilerin yüz yüze eğitime devam ettiğini, 4. ve 5. sınıf öğrencilerinin ise kampüste yer alan Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi’nde pratik eğitimlerini aldıklarını hatırlattı.

Doktor adaylarının, rengiyle saflığı temsil eden beyaz önlüklerini, ustalarının elinden giyeceğini söyleyen Prof. Dr. Özoğul, öğrencilerin ileride ayrım gözetmeksizin insanlığa hizmet için çaba göstereceğinden kuşku duymadığını ifade etti.

Bir yanıt yazın