KıbrısManşet

Gözler atamalarda…

Hükümetin ilk bakanlar kurulu toplantısı dün yapıldı. Toplantıda bakanlıkların, plan, program, eksiklik ve sıkıntılarının tartışıldığı belirtildi.

Sucuoğlu, idari koordinasyon yönünden Başbakanlık ve bakanlıklara bağlı kurum, kuruluş ve dairelerin dağılımına ilişkin tüzüğün de toplantıda onaylanarak, bakanlıkların sorumlu olduğu dairelerin resmileştiğini bildirdi. Buna göre genel koordinatörler, müşteşarlar, bakanlık müdürleri, özel kalemler, daire müdürleri, yönetim kurulu ve kurum başkanları gibi bir çok noktalara yapılması beklenen atamalar yine başlıyor.

Yeni isimler gündemde…

Bu ekonomik sıkıntıda, maaşların bile zor ödendiği bir dönemde, asgari ücretli ve düşük maaşlı kamu çalışanlarının aldığı maaşlar göz önünde bulundurulduğunda, yüksek maaşlar ödenen üst kademe yöneticilerinin, herhangi bir görevlendirmesi bulunmayan müşavirlerden mi oluşacağı, veya dıştan mı atanacağı yoksa kamudan atanma olduğunda görev süresi bittiğinde eski görevine dönen ama emeklilik durumunda atandığı maaş baz alınan devlet ekonomisine yeni külfetler getirecek olan atamalardan mı oluşturulacağı merak ediliyor.

Bir yanıt yazın