Kıbrıs

Güncan, Alsancak’ta evinin bahçesinde adeta tropikal cennet yarattı

Yaşar Güncan, Alsancak’ta evinin arkasındaki bahçede adeta bir tropikal cennet yarattı.

Bahçesinde, yüzlerce çeşit tropikal süs birtkisi , meyve , sebze ve baharat yetiştiren Yaşar Güncan, bu türlere her geçen gün yenilerini ekliyor.

Kendi için bir tropikal bahçe yaratmak amacıyla çıktığı yolda, yetiştirdiği fideleri bahçe meraklılarıyla buluşturan Güncan, Kuzey Kıbrıs’a meyve , sebze , süs bitkisi ve baharatlardan oluşan çeşit çeşit tropikal bitkiyi kazandırmanın uğraşı içinde.

Güncan, Ejderha Meyvesi,Mango , papaya gibi marketlerde görmeye alıştığımız türelerin yanında, Durian, çikolata meyvesi,karanfil, gibi, sadece adını duyduğumuz bitkileri de yetiştiriyor.

Tropikal türlerde , ülke iklim ve şartlarına uyum ve adaptasyonu hakkında da bilgi veren Güncan, daha fazla su ve serin yer isteyen bitkileri Kıbrıs’ın sıcak iklimine nasıl adapte ettiğini de paylaştı.

Bahçesinde 150’nin üzerinde tür bulunduğunu dile getiren Güncan, yeni türleri Türkiye’deki üreticilerle eş zamanlı olarak , Kuzey Kıbrıs’ta da yetiştirmeye başladığını anlattı.

Güncan Bu yıl yetiştirmeye başladığı en gözde türün fıstık ezmesi bitkisi olduğunu da ifade etti.

Amacının , tropikal meyvelerin Kuzey Kıbrs’ta dalından taze olarak tüketiciyle buluşmasını sağlamak olduğunu belirten Güncan, bu amaçla çalışmaya devam edeceğini ifade etti.

Bahçesinde yetiştirdiği fidanlar arasında, dev gövdesi ve ilginç şekliyle Afrika kıtasının en ilginç ağaçlarından biri olan baobab ağacı da bulunan Güncan,sıcak iklim isteyen bu ağacın ülkede kış aylarında soğuktan olumsuz etkilendiğini dile getirdi.

brt

Bir yanıt yazın