KıbrısManşet

Güney’in yeni Başkan’ı Hristodulidis oldu

Güney Kıbrıs’ta Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde yüzde 51.89 oy alan bağımsız aday Nikos Hristodulidis, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin yeni başkanı oldu.

 

Olaylar yaşandı

Oy verme sürecinde küçük çaplı bazı olaylar da yaşandı. Larnaka’da seçmenlerden biri, oyunu kullandıktan sonra sandığa atmak yerine yırtarak oy pusulasına zarar verdi. Şahsa bir kez daha oy kullanma hakkı tanındı, ancak şahıs oy kullanmayı reddederek seçim bölgesini terk etti.

Yine Larnaka’daki bir başka seçmen de, cep telefonuyla oy pusulasının fotoğrafını çekti. Seçim görevlileri tarafından fotoğraf çektiğinin anlaşılması üzerine polis müdahale etti ve şahsın telefonundan fotoğrafı silerek şahsa dava okudu.

FAŞİST ELAM’LA OMUZ OMUZA

Haravgi’nin haberine göre 19 Ocak 2023 günü RİK’te yayımlanan münazaraya katılan adaylara, seçimin ikinci turunda ELAM ile işbirliği yapıp yapmayacakları sorulmuş, Hristodulidis ise “birlik oluşturmak istediğini ve seçim programının ELAM tarafından kabul edilmesi halinde ELAM’ın, Hristodulidis hükümetinde yer alabileceğini” söylemişti.

Bir yanıt yazın