Kıbrıs

Gürsel Uzun: Kurumda alımlar ve maaş ödemelerinde sıkıntı yaşanmamaktadır

Toprak Ürünleri Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Uzun yazılı açıklama yaparak göreve geldikten kısa bir süre sonra kurumun piyasaya olan borçlarının kapatıldığını, zar zor ödenen maaşların ödenmesinde ise hiçbir sıkıntı yaşanmadığını söyledi.

Gürsel Uzun, şu anda alımların peşin yapıldığını kaydetti.

Merkez Bankası ve Kalkınma Bankası’na borçların ödenmesine devam edildiğini ve sistem devam ettiği sürece hiçbir sıkıntı yaşanmayacağını aktaran Uzun, 3 dosyanın Sayıştay’a, 1 dosyanın da Başbakanlık Denetleme Kurulu’na aktarıldığını belirtti.

Çiftçiler Birliği Başkanı’nın kendisine yönelik eleştirilerini de yanıtlayan Uzun, nem oranı ve kirliliği yüksek ürününü tohumluk olarak almadıkları için birlik başkanının şahsına saldırıda bulunduğunu öne sürdü.

Gürsel Uzun, Toprak Ürünleri Kurumu’nun tamamen hizmet vermeye yönelik bir yapı olduğunu, o yüzden kurumun ve hayvancıların korunduğuna, kötü ürünlerin alınmadığına işaret etti.

Buğday alımlarının başladığını ve en erken zamanda da ödemelerinin yapılacağını da kaydeden Uzun, yağmurlardan ötürü nem seviyesi kabul gören seviyelere gelince arpa alımlarının da başlayacağını söyledi.

Uzun, zamansız yağan yağmurlar ve otlarla ilgili bir kusurları olmadığını, o yüzden bunun Toprak Ürünleri Kurumu’na ve şahsına fatura edilmemesi gerektiğini belirtti.

Bir yanıt yazın