Kıbrıs

Güzelyurt Bölgesi 1.Etap Şehit Çocuğu Arsaları’nın tapuları dağıtıldı..Başbakan Üstel:Geçmişten kalan bütün yarım projeleri tamamlıyoruz –

Güzelyurt Bölgesi 1’inci Etap Şehit Çocuğu Arsaları’nın tapuları düzenlenen törenle hak sahiplerine verildi.

Dışişleri Bakanlığı Uğur Umar Konferans Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan, Güzelyurt bölgesindeki şehit çocuklarına 1986’da verilen arsaların 3 kez yer değiştirdiğini en son 2012 yılında Lefkoşa’da Aydemet bölgesine taşındığını hatırlattı.Benan, “arsalar 12 yıldır verilen uğraşlar sonunda bitirildi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz da konuşmasında, geç de olsa sonuca ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.Oğuz, “birçok bölgede dağıtılmıştı. Güzelyurt kalmıştı. Güzelyurt’u 2 etaba böldük. Bu birinci etaptı. Kısa sürede ikinci etabı da bitireceğiz. Geciken bir hakkı teslim ediyoruz” dedi.

Başbakan Ünal Üstel de şehit çocuklarının uzun zamandır yaşadığı mağduriyeti giderdiklerini kaydetti.

Hükümete geldiklerinde önce geçmişten kalan bütün yarım projeleri tamamlayacaklarını ardından ülkenin ihtiyacı olan projeleri ortaya koyacaklarını söylediklerini hatırlatan Başbakan Üstel, buna örnek olarak Güzelyurt-Lefke çevre yolu, Ercan Havalimanı, Türkiye ile enterkonnekte enerji projesi, Lefkoşa kuzey Çevre yolu, Girne batı ve doğu çevre yolu projelerini gösterdi.

Üstel, “Türkiye’den kabloyla enerji gelmesi projesinin ön protokolünü imzaladık. Nisan’da keşif bedelleri bitecek ve 3 yıl sonra Türkiye’den gelecek kabloyla enerji ve enterkonnekte sayesinde de güneş enerjisinin önünü açmış olacağız” dedi.

Yarım kalan Lefkoşa kuzey çevre yolunu tamamlayacaklarını belirten Başbakan, Girne batı yolunun tamamlanmak üzere olduğunu, Girne doğu yoluna başlayacaklarını kaydetti.Üstel, “bu projelerin hepsi yarım kalan projelerdi. İstikrarsız hükümetlerden dolayı bu sorunlar birikti. O nedenle istikrarın önemi budur . Ülkemizin istikrara ihtiyacı var. Bu bu belgelerin dağıtımı da işte bu istikrarın önemini gösteriyor. Keşke 2012’de bunları sizlere teslim edebilseydik ” dedi.

Konuşmaların ardından 105 hak sahibine tapuları dağıtıldı.

Bir yanıt yazın