Kıbrıs

‘Halk Vakfı Yaşam Sitesi’nin tadilatında sona gelindi –

İki hayırsever iş insanı ve Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin katkıları ile tadil edilen ‘Halk Vakfı Yaşam Sitesi’nin kısa bir süre yeniden hizmete açılması planlanıyor.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu ilgili paydaşlarla birlikte sitede devam eden tadilat çalışmalarını yerinde incelediler.

İncelemelerinin ardından bir açıklama yapan Gardiyanoğlu, iki yıl önce siteden yansıyan görüntülerin kamuoyunda infial yarattığını hatırlattı.

Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliğine, Kamtek direktörü Ali Kamacıoğlu ve ailesi ile Chine Pazar direktörü Mazhar Choydhry’ye siteye yaptıkları büyük katkılardan dolayı teşekkür etti.

Bakan Gardiyanoğlu, Huzurevleri ve Kreşler denilince aklan gelen ilk bakanlığın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olduğunu ancak kendilerinin yasa gereği sadece şifayen denetleme yetkisi bulunduğunu kaydetti.

Bu yetki karmaşası ile ilgili yasa çalışmasının tamamlandığını ve savcılıkta bulunduğunu kaydeden Bakan Gardiyanoğlu, söz konusu yasanın çıkmasının ardından daha etkili denetimler yapabilecekleri gibi gerek görülmesi halinde kapama yetkilerinin de bulunacağını söyledi.

Bakan Gardiyanoğlu, Halk Vakfı Yaşam Sitesiyle tadilat sonrasında İskele Belediyesi tarafından işletileceğini belirtti.

Bakan Gardiyanoğlu, 2024 yılını sosyal hizmet yılı olarak ilan ettiğini hatırlattı ve hayata dokunmanın en güzel yolunun sosyal devletten, sosyal yaşamdan ve sosyal belediyecilikten geçtiğini sözlerine ekledi.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da, belediyesi olarak yaşlılara büyük önem verdiklerini ifade ederek, işetmesini devralacakları sitenin yaşlılar haftasında tamamlanacak olmasının son derece anlamlı olduğunu kaydetti.

Sadıkoğlu, geçmişte yapılan hatların yapılmaması adına siteyi en iyi şekilde yönetmeye çalışacaklarını belirtti.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer de sitenin tadilatına başlama sürecini anlatarak, ilk olarak sadece çatının tadil edilmesinin gündemde olduğunu ve 2-3 ay içerisinde bitmesinin planlandığını hatırlattı.

Sitenin tamamen erimiş ve çok kötü durumda olduğunu, bütün taşıyıcı iskelet sisteminin çöktüğünü, binanın her taraftan rutubet ve küf aldığını aktaran Gürcafer, tüm bunları yapmadan binayı teslim etmelerinin mümkün olmadığını bu nedenle tadilatın uzun sürdüğünü belirtti.

Birliğin ve Kamacı ailesi ile Chine Pazarın, sitenin tadilatına milyonlarca lira harcadığını kaydeden Gürcafer, bir hafta sonra binayı tamamen teslim etmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın