KıbrısManşet

Halkı bilgilendirici levhalar memnun ediyor

 

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), Başbakanlık kavşağı civarında, cadde boyunca sel ve taşkın riski bulunan sorunlu alanlara kalıcı çözüm için Ağustos ayının ilk günlerinde yağmur suyu drenaj çalışmasına başladı.

LTB tarafından yapılan açıklamada, yağmur suyu drenaj çalışmasının okullar açılmadan önce, başladığı tarihten itibaren 40 gün içerisinde tamamlanması planlandığı belirtildi.

Trafiğin sorunsuz akışı ve güvenliği için LTB Trafik ve Yol Güvenliği Uygulama Şubesi’nin gerekli tüm önlemleri alıp, yurttaşların çalışmalar süresince Alo 185 çözüm hattına 7/24 ulaşabileceği açıklandı.

Çalışmalar boyunca yapılacak olan trafik düzenlemesi ile birlikte, daha önce sunulan standart yol çalışması tabelalarından farklı olarak, ilk kez vatandaşı net bir şekilde bilgilendirici, açıklayıcı ve uyarıcı levhalar hazırlanması halk tarafından takdir ile karşılandı.

LTB tarafından Taşkınköy ve Göçmenköy bölgesinden Başbakanlığa doğru gidiş-geliş yönlendirmeleri, Gelibolu bölgesi üzerinden şehrin içerisine yönlendirmeler, tali yollara, ana yola kazı ve drenaj çalışmaları yapılan tüm bölgeye konulan yönlendirici levhalar, ülke genelinde yapılan tüm yol ve drenaj çalışmalarında diğer belediyelerimize ve Karayolları’na da örnek olursa, hem trafik yoğunluğu giderilecek hem de vatandaşın gideceği yere zaman kaybı yaşamadan ulaşması sağlanacak.

Bir yanıt yazın