KıbrısManşet

Hamitköy’de feci kaza! 1 kişi yaşamını yitirdi

 

Haspolat ile Dikmen arasındaki Lefkoşa Çevre yolunun Hamitköy mevkiinde meydana gelen feci kazada 1 kişi yaşamını yitirdi.

1 kişinin hayatını kaybettiği 1 kişinin ise ağır yaralandığı kazada, PJ 938 plakalı salon araç yoldan çıkarak yol kenarındaki bariyer duvarına çarptı. Elde edilen bilgilere göre araçta toplam 2 kişi bulunuyordu ve kazaya sadece 1 araç karıştı.

Kaza sonrası yaralılar, ağır yaralı olarak ambulans ile hastaneye kaldırılırken, araç sürücüsü Can Ay (E-21) hayatını kaybetti. Araçta yolcu olarak bulunan Alihan Akcan’ın ise durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz gün meydana gelen ölümlü kazada, üst geçitin yetersizliği ve anayoldan karşıdan karşıya geçişin engellenmesi adına herhangi bir tedbirin alınmaması, ve bu kazada ise bölgede aydınlatma olmaması, dolayısıyla görüş mesafesinin büyük oranda düşük olması, vatandaşlar arasında ‘Kaç ölüm daha olduktan sonra sorumlular tedbir alacak?’ sorularının sorulmasının yanısıra, eleştiri ve sitem dolu yorumlara neden oluyor.

Kazaya büyük ölçüde sebebiyet veren yetersiz yol güvenliğinden, ve bu gibi etkenlerden hangi birimin sorumlu olduğu ve bu konuda bir düzenleme yapılıp yapılamayacağı ile ilgili yetkililerden açıklama bekleniyor.

Giden her bir canda en küçük ihmali olan sorumluların görevlerinin vatandaş tarafından da sorgulanır hale geldiği şu günlerde, yollardaki can güvenliği için gereken tedbirlerin alınması gibi devletin ne gibi bir yol haritası çizeceği merakla bekleniyor.

Bir yanıt yazın