Kıbrıs

Hanri Benazus Koleksiyonu “Çağdaş Atatürk Fotoğrafları Sergisi” Girne’de açıldı

Türkiye Cumhuriyetin 100. yılı onuruna düzenlenen “Çağdaş Atatürk Fotoğrafları” sergisi, Türkiye’nin ardından KKTC’de açıldı…

20 bin fotoğraflık,Türkiye’nin en büyük Atatürk Fotoğrafları koleksiyonu olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Hanri Benazus Koleksiyonundan fotoğraflarla hayat bulan açık hava sergisi, dün akşam Girne’de açıldı.

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul önderliğinde, Kuzey Kıbrıs’taki bazı sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla düzenlenen serginin açılışına, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da katıldı.

Atatürk Fotoğrafları, tarihi Girne Limanın paralelinde yer alan, Karaf House, Eski Casablanca, Tayfalar Sokak ve Tarihi Girne Limanının arka sokaklarında duvarları süslüyor.

7 yaşındayken, Aydın ziyaretinde, ulu önder Atatürk ile tanışan ve ona olan hayranlığı tutkuya dönüşen, ömrünü, yazdığı kitaplar , söyleşi ve konferanslarıyla, Atatürk’ü , verdiği kurtuluş mücadelesini, devrimleri ve felsefesini , Türkiye Cumhuriyeti’ni hangi şartlar altında kurduğunu anlatmaya adayan Hanri Benazus’un koleksiyonundan oluşan sergi büyük beğeni topladı.

Hanri Benazus açılıştaki konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk’ün çok büyük bir lider olduğunu vurgulayarak, ömrü yettiğince, Atatürk’ü ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin hangi şartlarda kurulduğunu anlatmaya devam ederek Atatürk’e olan Türklük borcunu ödemeye çalışacağını kaydetti.

Benazus, etkinlikte 1923 Türkiye’si ve Mustafa Kemal Atatürk konulu bir sunum gerçekleştirdi, katılımcıların sorularını da yanıtladı.

Etkinlik ,Benazus’un Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve katılımcılarla sergiyi gezmesi ardından Benazus’un kitaplarını imzalamasıyla tamamlandı.BRT

Bir yanıt yazın