Dünya

Hristodulidis: Vatandaşlarımızı ve bu ülkeye gelen turistleri koruyamıyoruz

Güney Kıbrıs’taki Limasol kentinde önceki gün göçmen karşıtı protesto düzenleyen bir grup yabancı uyruklulara yönelik ırkçı saldırıda bulundu. Saldırıda en az 5 kişi yaralandı.

Rum basınında yer alan haberlere göre, Limasol’da yaşanan olaylarla ilgili Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Hristodulidis başkanlığında, bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya girerken gazetecilere açıklamalarda bulunan Hristodulidis, Limasol’da yabancı uyruklulara yönelik saldırıdan utanç duyduğunu belirterek bu utancın olayın sorumluları tarafından da hissedilmesi gerektiğini söyledi.Hristodulidis, basına açık toplantıda yaptığı konuşmada, yaşanan olayın düzensiz göç ile ilgili olmadığını, olaya karışanları çok iyi bildiklerini kaydederek, “Vatandaşlarımızı koruyamıyoruz, bu ülkeye gelen turistleri koruyamıyoruz” ifadesini kullandı.

Alfanews’in haberine göre de toplantıya katılan yetkililer, Limasol’da yabancı uyruklulara yönelik saldırılarda polisin yetersiz kaldığını kabul ederek alınacak tedbirler konusunda uzlaştılar.Limasol kentinde dün gece göçmen karşıtı protesto düzenleyen grubun yabancı uyruklulara yönelik ırkçı saldırısında en az 5 kişi yaralanmış, 7 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Irkçı saldırılarda yabancı uyruklulara ait olduğu değerlendirilen çok sayıda iş yeri ve araç kundaklandı.

Bir yanıt yazın