Kıbrıs

Hümeyra Oktay, Girişimci Kadınlar Kalkınma Kooperatifi’nin satış yeri olan Lefkoşa İstasyon’u ziyaret etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışilişkiler Komisyonu Başkanı Fuat Oktay’ın eşi Hümeyra Şahin Oktay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki temasları kapsamında Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği tarafından kurulan Girişimci Kadınlar Kalkınma Kooperatifi’nin satış yeri olan Lefkoşa İstasyon’u ziyaret etti

Hümeyra Şahin Oktay’a ziyareti sırasında Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun eşi Birgül Feyzioğlu ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre’nin eşi Emel Töre eşlik etti.

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı İçim Kavuklu Hümeyra Oktay’a ziyareti sırasında Lefkoşa İstasyon’da satılan ürünler ve nasıl hazırlandıkları konusunda bilgiler verdi.
GÖRÜNTÜ…
Farklı sektörlerde üretim yapan 150 kadının sele-sepetten, reçele kadar hazırladıkları her türlü kültür mirası ürünün satışa sunulduğunu ifade eden Kavuklu, kırsalda yaşayan kadınların ürettikleri ürünleri ülkenin dört bir yanına ulaşmasına katkı koyduklarını anlattı.

Kadınların ürettiği ürünleri aracı ile değil ürünlerini satışa hazır hale getirerek İstasyon’da sattıklarını ifade eden Kavuklu, sürece verdikleri önemi vurguladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışilişkiler Komisyonu Başkanı Fuat Oktay’ın eşi Hümeyra Şahin Oktay da kadın emeğinin, kadın enerjisinin bir araya geldiği böylesi bir ortamın heyecan ve ilham verici olduğunu ifade etti.

Emeğin, sabrın, estetiğin, geçmişle geleceğin buluşmasını görmenin çok güzel bir tecrübe olduğunu dile getiren Oktay, kadın emeğinin ve sinerjisinin ortaya çıkardığı emeği (ürünü) görmenin çok kıymetli olduğunu vurguladı.Oktay, bu tip konularda markalaşmanın çok önemli olduğuna işaret ederek, kadınların evlerinde yaptıkları işlerin artık adil bir pazar bulmasının çokbüyük bir adım olduğunu kaydetti.

Bir yanıt yazın