Kıbrıs

Hür-İş asgari ücrete itiraz etti

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) asgari ücrete itiraz etti.Hür-İş yetkilileri, itiraz öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına, kamuda yetkili KTAMS, KAMUSEN, KTÖS ve KTOEÖS temsilcileri de katılarak, destek verdi.

Basın açıklamasının ardından asgari ücrete itiraz dilekçesi verildi. Sendika yetkilileri, daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy ile basına kapalı görüşme yaptı.

Hür-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu bakanlık önünde yaptığı konuşmada, “15 bin 750 TL’lik net asgari ücretle yaşamanın mümkün olmadığını belirtti.

Serdaroğlu hükümetten yüzünü topluma çevirmesini beklediklerini belirtti.“Açlık sınırının devlet tarafından 16 bin 400 TL’nin üzerinde bir rakam olarak belirlendiğini” ancak asgari ücretin bunun altında olduğunu vurgulayan Serdaroğlu, “Çalışma Bakanı ve işveren temsilcisinin, iki kişinin çalışabileceğini söylediğini ancak ülke şartları düşünüldüğünde bunun zorluğunun ortada olduğunu söyledi. Kendilerine anayasa ve eşitlik ilkesi gereği hayat pahalığıjnın üzerinde bir rakamın verilemeceğinin söylendiğini vurgulayan Serdaroğlu, ancak geçmişte hayat pahalılığının altında asgari ücrete artış verildiğinin göz ardı edildiğini anlattı.

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş de, kamuda yetkili 5 sendika olarak Hür-İş’in mücadelesinin yanında olduklarını belirterek, “Fakirleşiyoruz, alım gücümüz düşüyor ama biz fakirleşirken birileri de bu ülkede zenginleşiyor” diye konuştu.

Bir yanıt yazın