KıbrısManşet

İADE DEĞİL İSTİFA…

 

Ülkemizde son olarak hükümet istifa etmiş ve Tatar istifayı kabul etmişti. Daha sonrasında, Cumhurbaşkanı, hükümeti kurma görevini yine UBP Genel Başkanı Sucuoğlu’na vermiş, akabinde UBP-DP-YDP hükümeti kabinesi Tatar’ın onayına sunulmuş, Tatar’ın da kabul etmesiyle hükümet kurulmuştu.

Güven oyuna bugün sunulması beklenen hükümet, henüz güven oyuna sunulmadan tekrar istifa etmişti. Hal böyleyken, “hükümeti kurma görevini iade edeceğim” diyen Sucuoğlu ve “iade etmesini tavsiye ediyoruz” diyen hükümet ortakları, Anayasa’ya göre ortada kurulmuş olan bir hükümet olduğunu unuttu.

Kurulan bir hükümetin iadesi olmayacağını, istifa seçeneğini bulunduğu unutanlar, nasıl hükümet yürütecekti merak konusu.

Bilindiği üzere, Başbakan Faiz Sucuoğlu, hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a az önce sunmuş ve istifanın cumhurbaşkanı tarafından kabul edildiğini açıklanmıştı.

GÖZLER TATAR’DA

Şimdi gözler Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’da. Hükümeti kurma görevini UBP’li bir vekile mi verecek, Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman’a mı verecek, yoksa direkt olarak mevcut hükümet görevine devam etsin deyip, seçim mi ilan edecek merak konusu.

Bir yanıt yazın