Kıbrıs

İlaç vurgunu meselesi; PGM’ye suç duyurusunda bulundu, soruşturmayı özel bir ekip yürütüyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, sağlık örgütleriyle bir araya gelerek, ülkedeki bazı doktorlar, eczacılar ve ilaç depolarının karıştığı yolsuzluk olayını görüştü.

Bakan Gardiyanoğlu, görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulundu.

Kıbrıs Türk Tabileri Birliği, Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği ve Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği ile toplantı gerçekleştirdiklerini vurgulayan Gardiyanoğlu, 14 Ağustos itibarı ile Sosyal Sigortalar Müdürü başkanlığındaki bir ekip ile birlikte yapılan hızlı araştırma ve daha önceki bulguları birleştirerek, Bakanlık olarak Polis Genel Müdürlüğü’ne suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Gardiyanoğlu, suç duyurusunun Sosyal Sigortalar Müdürü Tahir Serhat tarafından gerçekleştirildiğini ifade ederek, bu konuda toplanan emare, bilgi, belge ve yazışmaların polise teslim edildiğini, soruşturmanın özel kurulan bir ekip tarafından başlatıldığını açıkladı.

“Bu konunun üzerine bakanlık olarak gideceğimizi, sonucu sonuna kadar takip edeceğimizi net bir şekilde söylemek isterim” diyen Gardiyanoğlu, bu olayın şu ana kadar karşılaşılan en büyük usulsüzlük olaylarından bir tanesi olduğunu söyledi.

Bu konuda tolerans gösterilmeyeceğini, bir bakan, bir KKTC vatandaşı ve bir baba olarak ülkeye karşı sorumlulukları olduğunu dile getiren Gardiyanoğlu, soruşturmayla ilgili olarak paydaş örgütlerle görüşme yaptığını ve sistemin daha iyi olabilmesi adına bazı radikal kararlar aldıklarını belirtti.

Gardiyanoğlu, Eczacılar ve Serbest Çalışan Hekimlerle bakanlığın yaptığı hizmet alımı sözleşmelerinin revize edileceğini, yazılımların kontrol edileceğini, sistemin sıfır kaçak ve sıfır tolerans şeklinde düzenleneceğini vurgulayarak, tüm örgütlere teşekkür ederek, süreçte ellerinden gelen katkıyı koyacakları sözü verdiklerini söyledi.

Sürecin bir ekip işi olacağını ve bu konuda herkesin içinin rahat olmasını isteyen Gardiyanoğlu, olayın üstüne gitmekten çekinmeyeceğini, bu yola baş koyduğunu belirtti.Tüm paydaşlarla aynı görüşte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gardiyanoğlu, bu saatten sonra bu yolsuzluğu yapanın yanına kar kalmasına müsaade edilmeyeceğini kaydetti.

Söz konusu vurguna karışan doktor ve eczanelerle ilgili ellerinde veri olduğunu, fakat şu aşamada paylaşamayacaklarını ifade eden Gardiyanoğlu, “Nisan 2023 yılında yeni bir otomasyon sisteme geçildi. Buna benzer daha önce de şikayetler aldık. Dijitalleşmenin yardımıyla son şeklini aldı” dedi.

Bir yanıt yazın