Yaşam

‘İleri Dönüşüm Sergisi’nin yeni durağı Bodrum

Bodrum Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı” buluşmasında, sanatçı Sema Akbel’in “Sanayi Atıklarından İleri Dönüşüm” sergisi, ziyaretçileri ile buluştu.

Bodrum Heredot Kültür Merkezi’nde, “İklim Nötr Şehirler Hedefinde Adil Geçiş” temalı sergide, sanatçı Sema Akbel’in, gönüllü sanayiciler ve sanayi çalışanları ile birlikte, sanayi atıklarından ortaya çıkarttıkları sanat eserleri sergileniyor

“Sanayinin Yeşil Rotası” izinde, sanayicinin sanatçıyla, sanayinin sanatla buluşarak ileri dönüşüm aracılığı ile çevreye, doğaya ve yaşama saygı çerçevesinde bilinç oluşturmayı hedefleyen ileri dönüşüm sergisi, aynı zamanda yaratıcı kültür endüstrisinde bir değer ortaya koymayı hedefliyor.

İleri dönüşümün sanatla buluşma serüveni 2022 Haziran’ında Ankara’da başladı. ASO2OSB gönüllü sanayici ve çalışanlarının, sanatçı Sema Akbel ile birlikte ortaya çıkarttığı eserler, EKOİKLİM Zirvesi’nde sergilendi. Ardından Gaziantep Belediyesi ve Tuzla Belediyesi projenin uygulayıcısı oldu.

2023 Haziran ayına kadar Türkiye genelinde 12 il ve ilçede düzenlenmesi hedeflenen “Sanayi Atıklarından İleri Dönüşüm” sergisinin finali, yine Ankara olacak. 5 Haziran 2023 Dünya Çevre Günü’nde serginin düzenlendiği tüm il ve ilçelerdeki eserler Ankara Sanayi Odası’nda sergilenecek.

Bir yanıt yazın