Kıbrıs

İskele Çevre ve Sahilleri Koruma İnisiyatifi eylem düzenledi

 

İskele Çevre ve Sahilleri Koruma İnisiyatifi, İskele Belediyesi tarafından özel bir şirkete yap işlet devret modeli ile verilen sahil projesine yönelik çevreye zarar verdiği gerekçesiyle , eylem yaptı

İnisiyatif projenin, kaçak ve vizesiz yapılaşmaya yol açtığı, sahillere ulaşımı engellediği, bisiklet ve yürüyüş yolları kesintiye uğrattığı ve koruma altında bulunan kum zambaklarının zarar görmesine neden olduğu gerekçeleriyle farkındalık eylemi gerçekleştirdi.

Eylemle ilgili olarak ’ye bilgi veren İskele Belediye Meclis Üyesi Avukat Hanife Demir, kumul alan üzerine inşa edilen betonarme yapının sahillere, kum zambaklarına zarar verdiğini halkın sahile ulaşımına engel olduğunu belirtti.

3 bin metre karelik betonarme yapının projeye uyulmadan vizesiz yapıldığı bilgisini aldıklarını ve gereken yasal süreci başlatacaklarını açıklayan Demir, söz konusu sahilin İskele halkının kullandığı tek sahil olduğunu belirtti.

İskele Çevre ve Sahilleri Koruma İnisiyatifi’nden Hüseyin Öztörel de sahilde yapılmak istenen yapının mevzuata uygun olmadığını bu nedenle İskele Belediyesinin halkın yanında olması gerektiğini ifade etti. Kaçak ve vizesiz yapılaşmaya izin vermeyeceklerini ve yasal tüm haklarını arayacaklarını vurgulayan Öztörel, söz konusu kaçak yapıyı yapanlardan ve buna izin verenlerden de hesap soracaklarını söyledi.

İnisiyatif adına son olarak konuşan Mehmet Erkul da ilgili firmanın yarım kalan projeyi tamamlamak yerine kafasına göre hareket edip yeşil alanı, bisiklet yollarını işgal ettiğini ve halkın sahile kesintisiz ulaşımını engellediğini savundu.

Bir yanıt yazın