Dünya

İslamabad Deklarasyonu’nda Kıbrıs Türkleri ile dayanışma vurgusu yapıldı

Pakistan’ın başkenti İslamabad’da 22-23 Mart’ta düzenlenen İİT 48. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’nda “İslamabad Deklarasyonu” oy birliğiyle kabul edildi.

Deklarasyonda, İslam dünyasının ortak çıkarlarının teşvik edilmesi ve korunması konusunda kararlılığa vurgu yapıldı.

İslamabad Deklarasyonu’nda, Avrupa dahil olmak üzere devam eden silahlı çatışmalarla ilgili derin endişe vurgulandı, düşmanlıkların sona erdirilmesi, can kayıplarının önlenmesi, insani yardımların ve diplomasinin artırılması gereğinin altı çizildi.

Deklarasyonda, Mali, Afganistan, Somali, Sudan, Fildişi Sahili, Komorlar Birliği, Cibuti, Bosna Hersek, Cammu Keşmir halkları ve Kıbrıs Türkleri ile dayanışmaya ve onların barış, güvenlik ve refah içinde yaşama özlemlerine de vurgu yapıldı.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki silahlı çatışmanın sona ermesinin memnuniyetle karşılandığı belirtilen deklarasyonda, Azerbaycan hükümeti ve halkıyla tam dayanışma yeniden teyit edildi.

Deklarasyonda, Bosna Hersek’in birliğini, toprak bütünlüğünü, egemenliğini ve uluslararası tanınmasını korumaya yönelik İİT’nin desteği yinelenirken, Afganistan’ın egemenliğine, bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne ve ulusal birliğine güçlü bağlılığının altı çizildi.

Bir yanıt yazın