Türkiye

İstanbul Boğazı’nda tespit edilen mayın etkisiz hale getirildi

İstanbul Boğazı’nda bugün mayın alarmı vardı.Sarıyer açıklarında tespit edilenmayın güvenlik güçlerini harekete geçti.

Eski tip Rus yapımı olduğu belirlenen mayın, SAS timleri tarafından etkisiz hale getirildi. Bir süre gemi tarfiğine kapatılan boğaz yeniden açıldı.

İstanbul Boğazı’nda Sarıyer açıklarında mayın tespit edildi…

Mayının tespit edilmesi üzerine İstanbul Boğazı, bir süre çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın yaptığı incelemede mayının eski tip Rus yapımı ve patlayıcı ağırlığının 30 kilogram olduğu belirlendi.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmi ziyaret kapsamında gittiği Katar’ın başkenti Doha’da konuya ilişkin açıklama yaptı.

Sabah saatlerinde İstanbul Boğazı açıklarındaki bir ticari gemiden ‘mayın benzeri bir cisim görüldüğüne’ dair bilgi geldiğini belirten Akar SAS timininsüratli bir şekilde bölgeye intikal ettirildiğinin ve söz konusu cismin mayın olduğunun tespitinin ardından emniyetli bir bölgeye çekildiğini söyledi.

İnceleme sonucunda eski tip olduğu belirlenen mayının SAS timi tarafından etkisiz hale getirildiğini ifade eden Akar, konuyla ilgili hem Rus hem Ukrayna makamlarıyla görüştüklerini aktardı.

Akar”Koordinasyonumuz devam ediyor. Deniz trafiğinin emniyetli şekilde sürdürülmesi için başta Deniz Kuvvetlerimiz olmak üzere Sahil Güvenlik ve ilgili diğer kurum ve kuruluşlarla gerekli koordinasyon yapıldı. Gerekli tedbirler alındı. Deniz trafiği emniyetli şekilde devam ediyor” dedi.

Bu arada mayın avlama gemisi TCG Akçay da olası diğer tehditleri arama çalışmalarına katılmak üzere olay yerine sevk edildi.

 

 

Bir yanıt yazın