Kıbrıs

“İşte Benim Hikayem” kitabının tanıtımı Arabahmet İlkokulu’nda yapıldı –

Dr. Erdem Beyoğlu’nun, çocuklara yönelik olarak yazdığı ve Prof. Dr. Vamık Volkan’ın hayatını konu alan “İşte Benim Hikayem” kitabının tanıtımı Arabahmet İlkokulu’nda yapıldı.

Kitabın tanıtım etkinliğine Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar da katıldı.

Yapılan konuşmalarda ilk olarak Kıbrıs Türkünün özgürlük mücadelesi lideri Doktor Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş özlemle anıldı.

Arabahmet İlkoukulu Müdürü Murat Akpınar, topluma örnek olmanın ayrı bir değer olduğuna işaret ederek, Kıbrıslı Türk Prof. Dr. Vamık Volkan’nın dünya çapında önemli isimlerden biri olduğunu dile getirdi.

Akpınar, Dr. Erdem Beyoğlu’nun Kıbrıslı Türk Prof. Dr. Vamık Volkan’nın hayatını kaleme almasından dolayı gurur duyduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar da Kıbrıslı Türk Profesör Vamık Volkan’nın Kıbrıs Türk tarihi için önemli bir değer olduğunu vurgulayarak, çoçuklara Vamık Volkan’ın hayatıyla ilgili bilgi verdi.

Tatar, “Çok kıymetli ve çok değerli birisi. Onu tanıyacak olmanızdan çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Dr. Erdem Beyoğlu’nada bu kitabı yazdığı ve bizimle paylaştığı için çok teşekkür ediyorum. Çoçuklar lütfen Kıbrıs tarihini, Kıbrıs kültürünü ve Kıbrıs Türk insanlarını öğrenerek büyüyünüz” dedi.

Dr. Erdem Beyoğlu da Vamık Volkan’nın, 5 kez Nobel’e aday gösterildiğini vurgulayarak, çoçuklara başarılı olmanın önemini anlattı.Konuşmaların ardından çoçuklara Beyoğlu’nun kitabıyla birlikte boyama kitabı da dağıtıldı…

Bir yanıt yazın