KıbrısManşet

İşte görevden almaların perde arkası…

 

Başbakanlık’ta bugün gün boyu devam eden hareketli saatler şu sıralar hâlâ devam ediyor.

Elde edinilen bilgiye göre Başbakan Ünal Üstel’in, icraatlarından rahatsızlık duyduğu ve şu an ülkede bulunmayan Maliye Bakanı Sunat Atun’un bakanlık müdürü ve müsteşarı görevden alındı. Maliye Bakanlığı’na vekalet eden Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu’nun da görevden almalarda imzasının olduğu öğrenildi.

Ödeneklere Çöli engeli…

Görevden alınan Cengiz Çoli’nin, Başbakan Ünal Üstel tarafından açıklanan sosyal yardım ve cemile maaşı alanlara 2 bin TL, engelli maaşı alanlara bin TL bayramlık katkılarının verilmesinde olumsuz hareket edip, uygulamaya gitmeyeceği yönünde telkinde bulunduğu bilgisine ulaşıldı.

Çoli’nin, tüm ısrarlara rağmen “Sunat Atun burada yok ben ödeme imza atmam, müsaade etmem” dediği bunun üzerine iplerin koptuğu ve görevden almaların gerçekleştiği gelen bilgiler arasında.

Geçtiğimiz hafta yine Maliye Bakanlığı Müsteşarı Cengiz Çoli’nin Elektrik Kurumu’na yapılması gereken bir ödemeyi yapmayarak öğle saatlerinde kimseye söylemeden tatile gittiği kendine izin verdiği ifade ediliyor.

Başbakan tarafından bizzat alınan karar ile Maliye Bakanlığı Bakanlık Müdürü Ersan Karataş ve Müsteşarı Cengiz Çoli görevden aldı. Çoli’nin yerine ise Para Kambiyo ve İnkişaf Sandığı İşleri Dairesi Müdürü Burak Şöföroğlu’nun atandığı bilgisine ulaşıldı.

 

Bir yanıt yazın