DünyaManşet

İsyanın Fransa’ya olan maliyeti artarak devam ediyor

Fransa’da genç bir sürücünün polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan gösterilerin 6. gecesinde polisin eylemcilere müdahalesi devam ediyor.

Fransız basınına göre, 27 Haziran’da Nanterre kentinde Nahel M’nin polis kurşunuyla öldürülmesiyle başlayan gösterilerin 6. gecesinde şu ana kadar başkent Paris civarında 17 kişi gözaltına alındı.

Fransız İş Adamı ve Sanayiciler Derneği (MEDEF) Başkanı Geoffroy Roux de Bezieux, protestoların 1 milyar avrodan fazla maddi zarara yol açtığını belirtti. De Bezieux, 200 dükkanın tamamen yağmalandığını, 300 banka şubesinin tamamen tahrip edildiğini ve tütün satan 250 dükkanın gösterilerden etkilendiğini ifade etti.

Fransız polisi 27 Haziran’da Nanterre’de, içinde 3 kişi bulunan bir araca ateş açarak 17 yaşındaki sürücü Nahel M’yi öldürmüştü. Nahel’in ölümüne tepki gösterenler, ülke genelinde farklı şehirlerde sokağa çıkarak polis ile çatışmıştı.

Genci öldüren polis açığa alınmış ve tutuklu olarak yargılanmasına karar verilmişti.

Ayrıca Paris, Marsilya, Lyon gibi birçok kentte düzenlenen protestolarda yağmalama ve talan olayları yaşanmış, 10 kadar kentte saat 21.00’den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Bir yanıt yazın