DünyaManşetYaşam

İtalya: Asırlık nüfus artıyor

Ülkenin İstatistik Enstitüsü Istat tarafından bugün sunulan bir anketin gösterdiği gibi, İtalya’daki gençlerin günlük yaşamı önemli sorunlar sunuyor. Özellikle 1,7 milyon genç, yani 15-29 yaş arası vatandaşların neredeyse beşte biri çalışmıyor, okula ya da üniversiteye gitmiyor ve mesleki eğitim kurslarına gitmiyor.

Bu olgu daha çok kadınları (%20,5 oranında), Aşağı İtalya’da yaşayan gençleri (%27,9) ve yabancı uyruklu gençleri ve gençleri (%28,8 oranında) daha fazla ilgilendirmektedir. Sicilya’da 29 yaşına kadar olan gençlerin neredeyse üçte biri bu “hareketsizlik” durumunda.

Araştırmaya göre eğitim düzeyi yükseldikçe okumayan ve çalışmayan gençlerin oranı düşüyor. Genç işsizlik oranı da özellikle yüksektir ve %18’e ulaşmaktadır. Aynı zamanda, İtalya’da yaşayan gençlerin %8,8’i bir yılı aşkın süredir iş arıyor.

Her zaman Istat’a göre, İtalya bu yıl asırlık sayısı açısından rekor kırdı: 22.000’e ulaştı ki bu geçen yıla göre 2.000 fazla. Bunların %80’i kadın. Tahminlere göre İtalya’da yaşlı insan sayısı hız kesmeden artmaya devam edecek. 2041’de 80 yaş üstü vatandaşlarımızın 6 milyon, 90 yaş üstü vatandaşlarımızın ise 1.4 milyon olması bekleniyor.

Bir yanıt yazın