Kıbrıs

K binasının fiziki yapısı ve depreme dayanıklılığı konusunda ön incelemede bulunuldu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doçent Doktor Eriş Uygar başkanlığındaki heyet Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (K) binasının fiziki yapısı ve depreme dayanıklılığı konusunda ön incelemede bulundu.Heyete incelemeleri sırasında K Müdürü Meryem Özkurt ile BAY-SEN Başkanı İbrahim KANAT da eşlik etti.İncelemenin ardından öğretim görevlileri ilk izlenimleri aktardı.

Uzmanlık alanı deprem mühendisliği olan Doğu Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Görevlisi Doçent Doktor Mehmet Cemal Geneş, , kurum binasının dıştan incelendiği zaman bakım sorunlarına bağlı olarak bazı hasarlar olduğunu ancak bunların deprem kaynaklıolmayıp bakımsızlıktan oluşan hasarlar olduğunu anlattı.

Geneş, bodrum katında da bazı hasarlar olduğunu ancak inşaat tekniği açısından perdeli olarak yapılan alandaki hasarların binaya zarar vermeyeceği görüşünü dile getirdi.

Görünüşe göre zamanında müdahale edilmemesinden kaynaklı bakımla ilgili sorunlar olduğunu ifade eden Geneş, nihai bir sonuç için gerekli analizlerin yapılmasının ardından bilgi verilebileceğini kaydetti.

Uzmanlık alanı yapı malzemeleri olan İnşaat Fakültesi Öğretim görevlisi Profesör Doktor Özgür Eren ise binaya bakıldığı zaman yaştan dolayı bazı problemler olduğunu ancak beton kalitesi, demir donatıları ve korozyonun derinlemesine incelenmesi gerektiğini belirtti.

Yapılacak tespit ve incelemelerin ardından gerekli raporların hazırlanacağını ifade eden Profesör Doktor Eren, yapı malzemesi olarak80 ve 90’lı yılların başına kadar kullanılan agreganın deniz agregası olmasından dolayı bazı bölümlerde tuz korozyonu bulunduğuna işaret etti.

Uzmanların, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu binasıyla ilgili ön inceleme raporunun 1 hafta veya 15 gün içerisinde sonuçlandırılması bekleniyor.

Bir yanıt yazın