ManşetSağlıkYaşam

Kalp sağlığını bitiriyor, kan şekeri tavan yapıyor

Düşük karbonhidrat diyeti, temel olarak karbonhidrat alımını kısıtlayan bir diyet yaklaşımıdır. Normal sağlıklı bir kişinin diyeti yaklaşık %55 oranında karbonhidrat içermelidir ve %40’tan daha az karbonhidrat içeren bir diyet, düşük karbonhidratlı diyet olarak adlandırılabilir. Ancak standart bir tanımı yoktur. Ancak, bu düşük karbonhidratın hiç olmaması anlamına gelmediğini not etmek önemlidir.Bir kişinin karbonhidrat ihtiyacı, aktivite düzeyi, kilosu ve sağlık hedeflerine göre değişir. Kişinin ayrıca diyet tercihlerini ve metabolik hedeflerini hesaba katması ve ardından kendileri için en uygun karbonhidrat alımına karar vermesi gerekir.
Beslenme Uzmanı Dr. Meghana Pasi, “Düşük karbonhidratlı bir diyetin amacı, vücudun birincil enerji kaynağı olarak glikoza olan bağımlılığını azaltmak ve enerji için depolanmış yağın kullanımını teşvik etmek olmalıdır; kilo kaybı ve geliştirilmiş sağlık belirteçleri. Buradaki fikir, özellikle ekmek, makarna, pirinç, patates ve şekerli atıştırmalıklar gibi şekerli ve nişastalı yiyeceklerde bulunan karbonhidratları azaltmaktır. Sağlıklı bir düşük karbonhidratlı diyet, sebzeler, meyveler, fasulye, bakliyat, yağsız proteinler ve bazı tam tahıllar gibi çeşitli besleyici, bütün, işlenmemiş gıdaları içermelidir.” dedi.
Tip-2 diyabette vücut insülini etkili bir şekilde kullanamaz ve bu da yüksek kan şekeri seviyelerine yol açar. Düşük karbonhidratlı bir diyet, kan şekeri seviyelerini stabilize etmeye yardımcı olarak aşırı insülin veya ilaç ihtiyacını azaltır.
Hazır ambalajlı yemekler ve tuzlu atıştırmalıklar gibi işlenmiş gıdalar Kekler, şekerler, hamur işleri, kurabiyeler, gazlı içecekler ve meyve suları gibi şeker açısından zengin gıdalar nişastalar, Özellikle beyaz ekmek veya makarna Alkollü içecekler Patates, patates cipsi ve diğer nişastalı sebzelerden uzak durmak gerekir.

Bir yanıt yazın