Kıbrıs

Kamuda örgütlü 5 sendika ile Dev-İş ve Koop-Sen Başbakanlık önünde protesto eylemi yaptı

Kamuda örgütlü Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası ve Kamu İşçileri Sendikası ile Koop Sen ve Dev-İş, gelir vergisi oranlarının artırılmak istenmesini Başbakanlık önünde protesto etti.

Eylemde konuşan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Burak Maviş, vergi dilimleri, muafiyetler ve vergi oranlarının çalışanların lehine düzenlenmeye çalışıldığına işaret ederek, “bugün gelir vergisini artırmak demek hali hazırda vergi verenleri cezalandırmak demektir” dedi.

Maviş, kazancını doğru beyan edenlerin vergi oranlarının artırılmasını ve kişisel muhafiyetlerin en alt düzeyde tutulmasını kabul etmeyeceklerini söyledi.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Başkanı Güven Bengihan da, vergi oranının artırılmasının halka büyük bir mağduriyet yaşatacağını söyleyerek“vergi oranının yüzde 40’a çıkarılmasına sessiz kalmayacağız üretimden gelen tüm gücümüzü greve koyacağız” dedi.

Dev-İş Başkanı Koral Aşam da, yüzde 37 olan gelir vergisinin yüzde 40’a çekilmesi halinde aylık brüt ücreti 30 bin TL civarında olanların maaşının yüzde 53’ünü devlete vereceğini ileri sürdü.

Aşam, vergilerini tam ödeyenelerin cezalandırılmaya çalışıldığını belirterek, kararın çıkmaması için direneceklerini söyledi.

Bir yanıt yazın