Kıbrıs

Kar-İş ve KTTTB Meclis önünde eylem yapıyor

 

Kıbrıs Türk Çağdaş Kamu Araçları İşletmecileri Derneği Kar-İş ve Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği (KTTTB), akaryakıta gelen zam nedeniyle bugünden itibaren ada genelinde toplu taşımacılığı durdurdu.

 

Kar-İş Genel Başkanı Fuat Topaloğlu, zamlar sonrası toplu taşımacılığın artık sürdürülemez hale geldiğini, bu nedenle Kar-İş ve Kıbrıs Türk Toıplu Taşımacılar Birliği olarak cumartesi günü bir araya gelerek eylem kararı aldıklarını açıkladı.

Öncelikli taleplerinin kendilerine indirimli akaryakıt sağlanması olduğunu belirten Topaloğlu, bu çereçvede kendilerine fonlardan muaf fiyatlarla akaryakıt satılmasını talep ettiklerini kaydetti.

Devletin bir toplu taşımacılık politikası olmadığını söyleyen Topaloğlu, mevcut şartlarda kamu hizmeti verdiklerini kaydetti. Bu arada Kar-İş ve Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği Cumhuriyet Meclis’i önünde toplanarak, sıkıntılarını dile getirerek taleplerini sıraladı.

Örgütler özellikle vergisiz mazot sağlanması talebini meclis önünde görüşme imkanı buldukları yetklililere aktardılar.

Bu arada örgütlerin Cumhuriyet Meclisi önünde düzenlediği eylemde zaman zaman tansiyon yükseldi.

Kariş’e bağlı yol kenarından bekleyen otobüsler meclis kapısına doğru yönelerek vearaçların kornalarına basarak seslerini duyurmaya çalıştılar.

Bir yanıt yazın