KıbrısManşet

Kıb-tek batıyor… Tıpkı Kıbrıs Türk Hava Yolları gibi…

Başbakan Sucuoğlu ve Maliye Bakanı Sunat Atun’un da Ekonomi Bakanı olduğu dönemde elektriğe zam geleceğini açıklamıştı.

Gelmiş geçmiş hükümetlerin kötü yönetimi nedeniyle yokluk çektirdikleri halkın üzerine yüklenen zamlar devam ediyor. Fakirleştirdikleri halkın çıkmaza girmesine sebebiyet verecek olan bu zamlar insanların yaşama sevincini alacak nitelikte.

Yeni kurulan hükümetin de ilk icraatı, okkalı elektrik zammı olarak açıklandı. Bu durumda seçilme gailesi olmadan radikal kararlar alıp ekonomik kalkınma gerçekleştireceğini söyleyen Sucuoğlu’nun yeni hükümeti de mi halkı ezecek soruları gündemden düşmüyor.

Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın batmasında payı olanlar henüz isim isim açıklanmadı…

Batmasına sebep olanların günümüze kadar hala açıklanmadığı Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın, sorumsuzluk, basiretsizlik, beceriksizlik, görevi kötüye kullanma, vurdumduymazlık ile hiç bir önlem alınmadan, hiçbir yerden yardım talep etmeden, batmaması için hiçbir destek alınmadan, devletin bir adet olan hava yollarının göz göre göre batırılması gibi şimdi de Kıb-tek tüm ikazlara rağmen batırılıyor. Batmasını ertelemek için hükümetin somut adımlar atması gerekirken, halkın cebinde kalan 2 kuruşun alınmaya, o da yoksa hayatını idame ettirebilmesi için borçlandırılmaya çalışılıyor.

Halkın dilinden, yeni hükümetle yeni kalkınma modeli böyle mi soruları düşmüyor. Milyon TL’ler ödenip alınan makam araçlarını, bu ekonomik kriz döneminde bile olsun satmayı düşünmeyenler, kendi sorumluluklarını yerine getirmediği için halka verdikleri 3 kuruşluk maaş zammını ayni hafta eriten ve çoktan müdahele edilmesi gerekirken, sendikaların tüm uyarılarına rağmen hiçbir tedbir alınmayan elektrik kurumunu kurtarmak için halkın cebine bu denli yüklenme planı olan hükümetin ne gibi tedbirler uygulayacağı merak konusu.

Elektriğe okkalı zam

Hayatın yüzde 300 pahalılaştığı bu dönemde, maaşlara yapılan net yüzde 20 kusurluk zamdan 10 gün sonra değerini yitiren artışların yetersiz olduğu ve ülkemizde hayat pahalılığından kaynaklanan maaş artışının her ay düzenlenmesi gerektiği gözlemlenirken, elektriğe yine zam geliyor.

Kademeli olarak 2 defada toplam yüzde 45 zam geleceği öğrenilen elektrik zammından sonra insanlar açlığa bir o kadar daha sürüklecenek. Vatandaş aç kalmamak için yine borçlanmayı seçecek, tabi geliri taksiti karşılayabilirse, görünen o ki herkes limitini doldurmuş durumda. Bu yüzden borçlanabilip hayatını borçla idame ettirmesi bile artık zor.

Bir yanıt yazın