Kıbrıs

KIB-TEK, EL-SEN’in iddialarını yanıtladı –

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası’nın iddialarını yanıtladı.

Açıklamada,üretim eksikliğinden kaynaklanan sıkıntıların artık yaşanmadığına işaret edildi, personel terfileri için açılan münhallerin, sendika ile birlikte yönetimin ortak mülakatına tabi tutularak gerçekleştirildiğinin de altı çizildi.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu tarafından yazılı açıklama yapılarak, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası’nın ortaya attığı iddiaların “gerçeklerden uzak, kamuoyunu yanıltıcı ve kurumu küçük düşürücü ibareler içerdiği” kaydedildi, iddialara yanıt verildi.

Açıklamada, Kıb-Tek yönetiminin uzun yıllardır çözüme kavuşturulmayan konuları teker teker çözüme ulaştırmaya başladığı ve enerji arz güvenliğinin ve sürekliliğinin sağlanması için gerekli çalışmaları yapmaya devam ettiği vurgulandı.

Halkın kesintisiz enerji alabilmesi ve mağdur olmaması adına jeneratörlerin onarımlarının ve düzenli bakımlarının yapıldığının belirtildiği açıklamada; üretim eksikliğinden kaynaklanan sıkıntıların artık yaşanmadığı kaydedildi.

Açıklamada “Kalecik III Sözleşmesi ile kurulan jeneratörlerin testlerinin devam ettiği, EL-SEN tarafından ortaya atılan ‘jeneratörlerin testleri geçemediği’ yönündeki iddiaların asılsız olduğu ifade edildi.

“Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun yıllardır ihtiyacı olan personel eksikliğinin yönetimimizin gayretleri ve hükümetin hassasiyeti ile giderilmiş olup, kurum içerisinde çalışma huzurunun sağlanması için personel terfileri yapılarak, personelimizin önü açılmıştır” denilen açıklamada, EL-SEN’in kurum terfileri ile ilgili ortaya attığı iddiaların da gerçekleri yansıtmadığı kaydedildi.

KIB-Tek açıkamasında “Personel terfileri için açılan münhaller, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası ile birlikte yönetimin ortak mülakatına tabi tutulmuştur ve gerçekleşmiştir.” İfadelerine de yer verildi.tak

Bir yanıt yazın